Talentet lokale, materialet lokale dhe frymëzimi personal krijojnë një histori suksesi të prodhuar në SHBA për Sea Stones

Talentet lokale, materialet lokale dhe frymëzimi personal krijojnë një histori suksesi të prodhuar në SHBA për Sea Stones

Kur Anne Johnson dhe Arra David kishin nevojë për varëse rrobash për palltot dhe peshqirët e tyre në vitin 2003, ata nuk bënë atë që bëjnë shumë dhe u nisën për në dyqanin më të afërt të madh. 

"Nëntëmbëdhjetë vjet më parë, ne krijuam artikullin tonë të parë "Coast Hooks" sepse donim një mënyrë unike dhe të bukur për të varur palltot dhe peshqirët tanë në shtëpi," tha Johnson. Dhe ata kanë qenë duke u tundur që atëherë. 

Të dy kanë Sea Stones në Windham, NH. Ata janë anëtarë të American Made Collective dhe lista e produkteve të tyre është rritur në mënyrë eksponenciale që nga ato grepa të parë guri. 

“Puna jonë është zgjeruar për të përfshirë jo vetëm dekorimin e shtëpisë dhe dhuratat, por edhe veshjet, tavolinat, skulpturat në natyrë dhe shumë më tepër,” shpjegoi Johnson. "Ne ende bëjmë gjithçka me dorë në studion tonë të vogël të ngarkuar, afër pyjeve dhe bregdetit që frymëzojnë dizajnet tona." 

“Kur filluam në vitin 2003, kishim një artikull. Në pak muaj kishim dy. Pastaj katër, pastaj tetë, dhe tani kemi pasur qindra artikuj dhe variante të ndryshme, dhe një fletore të fryrë me ide për punë të reja,” shtoi David. “Ne jemi ende të mahnitur nga numri i krijimeve të dobishme, të bukura dhe të qëndrueshme që ngrihen nga elementët e papërpunuar të ujit, gurit dhe drurit të fortë. Dhe ne do të vazhdojmë të sjellim në jetë më të mirën e këtyre ideve.”  

Ndërsa disa krijues dhe artistë zotërojnë gjithashtu lokacione me pakicë, Johnson dhe David kanë zgjedhur të fokusohen në dizajn, krijimin dhe shpërndarjen. 

“Ne bëjmë gjithçka që mundemi për të mbështetur klientët tanë me shumicë, profesionistët e pronarëve të dyqaneve që tashmë kanë marrëdhënie të ngushta me klientët përfundimtarë”, tha Johnson. "Kjo na lejon të përqendrohemi në dizajn, cilësi dhe shërbim." 

David përshkruan se historia e Johnson-it në art i jep asaj një sy të mprehtë për ekuilibër dhe harmoni, gjë që ndihmon kur punon me gur, pasi kërkon teknika të personalizuara dhe mjete të reja. Aty merr detyrën David – inxhinier mekanik dhe zejtar. "Një pjesë e kujdesit dhe të ushqyerit normal të Arrës është ta vendosësh atë në punëtori dhe ta lejosh të bëjë vegla," zbuloi Johnson. 

Frymëzimi për produktet dhe dizajnet e tyre vazhdon të vijë nga ndërgjegjësimi i thjeshtë i përditshëm. 

"Shumica e modeleve tona fillojnë me një nevojë ose frymëzim personal, dhe ne flasim dhe punojmë ngushtë me klientët dhe kolegët tanë të respektuar për të rafinuar dizajnet në mënyrë që ato të kenë një tërheqje të gjerë," tha Johnson. “Nga shumë artikuj që kanë arritur sukses, ne nuk mund të mendojmë për një shembull që nuk ka evoluar dhe përmirësuar përgjatë rrugës nga ideja në versionin përfundimtar.” 

"Frymëzimi më zë pritë në çdo kohë, kudo dhe unë e mirëpres atë," shtoi David. “Ndonjëherë vjen nga shikimi i diçkaje tërheqëse dhe duke e lënë idenë të endet në kokën time. Ndonjëherë vjen nga kushtimi i vëmendjes ndaj gjërave që kanë nevojë për përmirësim, në vend që të pranosh zgjidhjen tipike.” 

Studio e dyshes vazhdon të jetë qendra e aktivitetit dhe hapësira është në një nivel të lartë, siç mund të pritet me një biznes të vogël të suksesshëm. 

"Punëtoria jonë kishte shumë hapësirë ​​kur filluam dhe tani po shpërthen me mjete, materiale dhe një grup të mrekullueshëm artizanësh të quajtur kolektivisht Rockers," tha Johnson. "Dhe me kërkesën e fortë dhe në rritje për punë të aftë artistike të bëra në SHBA, ne jemi të kënaqur dhe krenarë që sigurojmë gjithçka në vend dhe i bëjmë të gjitha krijimet tona pikërisht këtu në New Hampshire." 

Bizneset e vogla përballen me sfida unike dhe Sea Stones i zgjidh ato me shkathtësi. Ato minimizojnë  rrezikon gjatë periudhave të dobëta duke krijuar vazhdimisht punë të reja që plotësojnë tendencat aktuale. Mjerisht, recesioni pati një ndikim te tregtarët e vegjël me shumicë të artizanatit dhe megjithëse nuk ishte një kohë flamuri për askënd, Sea Stones u rrit përmes tij. Ata vazhdimisht përmirësojnë teknikat tona për metoda efikase prodhimi, burime miqësore me mjedisin dhe zhvillim të produkteve të reja. 

Suksesi i tyre si një kompani vendase, e punuar me dorë në Amerikë, i dallon nga të tjerët. Ka shumë gjëra që duhet të jenë në ekuilibër që kjo të ndodhë dhe ata kanë gjetur recetën e duhur që biznesi i tyre të mbijetojë dhe të lulëzojë. Ata emocionohen kur marrin një fjalë të mirë ose një letër falënderimi nga një klient që është po aq i pasionuar dhe sheh të njëjtën bukuri në gur që shohin ata. Ata janë krenarë që ne 

ata mund të mbështesin dhe punësojnë artizanë të specializuar të gurit dhe drurit, si dhe individë krijues që kujdesen vërtet për produktet e tyre. Dhe mbi të gjitha, në ditët kur i gjithë punishtja është e gjallë dhe me zë të lartë me tingujt e veglave dhe makinerive që ata bëjnë me porosi, kur e gjithë kompania mblidhet së bashku për të përmbushur një afat të madh dërgese dhe kur të gjithë mund të qëndrojnë prapa dhe të shikojnë në punën e tyre kolektive, ata janë krenarë për arritjet e tyre. 

Barbara është një shkrimtare e pavarur dhe një këshilltare për seksin dhe marrëdhëniet në Dimepiece LA dhe Peaches and Screams. Barbara është e përfshirë në iniciativa të ndryshme arsimore që synojnë t'i bëjnë këshillat për seksin më të aksesueshme për të gjithë dhe të thyejnë stigmat rreth seksit në komunitete të ndryshme kulturore. Në kohën e saj të lirë, Barbara kënaqet duke ecur nëpër tregjet e vjetra në Brick Lane, duke eksploruar vende të reja, duke pikturuar dhe duke lexuar.

Më të rejat nga Business News