E thellë në lëkurë, UDHËZUESI JUAJ PËRFUNDIMTARE PËR CBD TEMAKE

E thellë në lëkurë, UDHËZUESI JUAJ PËRFUNDIMTARE PËR CBD TEMAKE

Çfarë është CBD aktuale? Sa efektive është CBD aktuale? Cilat janë disa nga produktet aktuale CBD në treg? Sa më mirë mund të zgjedhë një individ produkte aktuale CBD kur blen? Ky artikull shpjegon një udhëzues për CBD aktuale dhe produktet e përfshira.

CBD ngadalë po fiton pranim nga mjekët dhe publiku i gjerë për shkak të aplikimeve të saj të gjera. Për shembull, CBD është e mirë për reduktimin e dhimbjes dhe inflamacionit dhe reduktimin e efekteve të akneve dhe psoriazës. Megjithatë, ka shumë produkte aktuale, dhe zgjedhja e një produkti të përshtatshëm pa njohuri paraprake mund të jetë delirante.

CBD i përket një grupi prej njëqind kanabinoidësh të tjerë që prodhohen natyrshëm nga kërpi dhe marihuana. Qeveria Federale miratoi kërpin në 2018 për përdorim në prodhimin komercial të CBD. Kanabidioli, ndryshe nga tetrahidrokanabinoli, THC, është jo psikoaktiv dhe nuk ka efekte të varësisë tek përdoruesit e tij. Produktet CBD kategorizohen kryesisht si vajra, tinktura, vapa, ushqime dhe produkte ushqimore, secila me një metodë të ndryshme administrimi. Çdo metodë e administrimit ka dozën dhe kohën e saj unike për të hyrë në fuqi. Ky artikull është një udhëzues se si të zgjidhni produktet aktuale CBD.

Produkte aktuale CBD

Kanabidioli përdoret zakonisht në vaj, por produktet aktuale CBD po bëhen gjithnjë e më të përhapura. Jastrząb et al. (2021) shpjegoi se topikët CBD ofrojnë lehtësim të synuar duke përmirësuar gjithashtu pamjen e përgjithshme dhe shëndetin e lëkurës. Në këtë mënyrë, produktet aktuale CBD ju ofrojnë përfitime dhe mallra të ndryshme në një produkt. CBD aktuale dhe vaj CBD Përbërjet ndryshojnë gjithashtu. Ekstraktet bimore, vajrat esenciale dhe vitaminat në formulimet aktuale janë përbërës të zakonshëm për kujdesin e lëkurës. Natyrisht, ju dëshironi të shmangni komponentët e pakëndshëm. Kremrat, locionet, salcat, balsamët, serumet, vajrat e masazhit dhe tema të tjera të CBD janë në dispozicion. Herë pas here ato janë të destinuara për një qëllim specifik, si kremrat e fytyrës, balsamët e buzëve dhe qetësuesit e dhimbjeve. Ato gjithashtu mund të përfshijnë kremra kundër diellit për të reduktuar efektin e rrezeve ultravjollcë në lëkurë.

Shumë aktivitete në trupin e njeriut rregullohen nga sistemi endokannabinoid, duke përfshirë aftësinë për të përpunuar dhimbjen, gjumin, inflamacionin, gjendjen shpirtërore dhe faktorë të tjerë. Baswan etj. (2020) shpjegoi se kërpi përmban fitokanabinoidë që ndërveprojnë me ECS, duke përfshirë CBD, e cila është treguar se ul inflamacionin dhe intensitetin e dhimbjes. Përveç kësaj, ai përmban komponime të tjera, p.sh., terpene dhe flavonoidë, që rrisin efikasitetin e CBD. CBD është treguar në studime se ka një sërë karakteristikash terapeutike, por çfarë ndodh me efektet e CBD në lëkurë? Vaji i duhur ose yndyra tjetër e shëndetshme është e dobishme për fytyrën tuaj pasi siguron lagështi, duke mos i bllokuar poret e fytyrës. Për të funksionuar në mënyrë efektive, lëkura ka nevojë për sasi të mjaftueshme vaji. Pastrimi i shumë vajit, nga ana tjetër, do të bëjë që ai të krijojë edhe më shumë. Një individ mund të lehtësojë efektet e lëkurës së thatë duke zëvendësuar vajrat me përbërës të mirë hidratues. CBD është e dobishme për lëkurën e shëndetshme pasi çdo formë e çekuilibrit shkakton çrregullime të ndryshme të lëkurës. Ka ende shumë studime për t'u bërë, por kjo është ajo që thotë hulumtimi në lidhje me CBD dhe lëkurën:

  • Baral etj. (2020) deklaroi se një çekuilibër hormonal shkakton kryesisht puçrra fytyre, por CBD mund të ndihmojë në luftimin e inflamacionit të lidhur me skuqjen dhe ënjtjen e akneve dhe të rregullojë prodhimin e sebumit.
  • Inflamacioni – Në testet laboratorike të bëra te minjtë, CBD transdermal zvogëlon dhimbjen dhe inflamacionin, duke e bërë atë një trajtim të mundshëm për kushtet e lëkurës si rosacea, ekzema dhe psoriasis.
  • Kruarja – CBD është demonstruar se lehtëson irritimin kronik, rezistent ndaj trajtimit duke bllokuar kruajtjen në mbaresat nervore.
  • Sipas Moore (2019), CBD mund të ndihmojë me dhëmbëzat për ata që vuajnë nga indet e mbresë. Pomada CBD duhej të aplikohej drejtpërdrejt në mbresë për të prekur plagët të paktën dy herë në ditë. Ndihmon në elasticitetin e lëkurës dhe hidratimin e indeve të prekura, duke përmirësuar kështu pamjen e lëkurës dhe plagën në përgjithësi.

Zgjedhja e produkteve aktuale CBD

Me ardhjen e internetit, ka shumë produkte të disponueshme për shitje që tregtohen për të përmbajtur CBD dhe janë të dobishme jo vetëm për lëkurën, por edhe për mirëqenien e përgjithshme të shëndetit të dikujt. Më poshtë janë disa çështje për t'u kujdesur kur blini produkte aktuale CBD:

Procedurat e rritjes dhe procesi i nxjerrjes së përdorur

Kërpi është një bimë shumë delikate që ka nevojë për vëzhgim dhe zbutje të vazhdueshme për të parandaluar akumulimin e tepërt të THC, gjë që do të kërkonte që ajo të shkatërrohej. Ai përputhet me Projektligjin e Fermerëve 2018, i cili përcakton çdo bimë kanabisi me më shumë se 0.3% të THC si marihuanë. Përveç kësaj, kërpi është shumë i ndjeshëm ndaj dëmtuesve dhe barërave të këqija, të cilat ndikojnë në cilësinë e tij. Kështu, shumë fermerë përdorin pesticide dhe insekticide për të shmangur dëmtuesit dhe barërat e këqija. Mund të rezultojë në depërtimin e disa përbërjeve kimike në produktin përfundimtar. Prandaj, kur zgjidhni produkte aktuale CBD, merrni parasysh kontrollimin e praktikave bujqësore të fermerëve, pasi kjo mund të ndihmojë në identifikimin e përbërjeve të dëmshme të përdorura. De Vita etj. (2020) shpjegoi se disa metoda nxjerrin CBD nga kërpi, të tilla si distilimi me avull, larja superkritike e dioksidit të karbonit dhe metodat e propanit ose butanit. Disa nga këto metoda përdorin kimikate toksike, të cilat shpesh mund të depërtojnë në produktin përfundimtar të pazbuluar. Konsumimi i vazhdueshëm i produkteve të kontaminuara me këto kimikate mund t'i grumbullojë këto përbërës në trup dhe të dëmtojë shëndetin tuaj. Gjithmonë kontrolloni për metodën e nxjerrjes së përdorur për të vlerësuar nëse CBD aktuale është e sigurt, pasi disa kimikate mund të shkaktojnë reaksione alergjike.

Nivelet e THC të pranishëm

THC është ende i paligjshëm për t'u konsumuar dhe poseduar edhe pse CBD ishte riplanifikuar nga të qenit një ilaç i klasës I. Qeveria Federale kufizon sasinë e THC në vetëm 0.3%, ndërsa qeveria e Mbretërisë së Bashkuar lejon vetëm deri në 0.2% të THC të pranishme në ekstraktin CBD. Mund t'ju ndihmojë të shmangni mosmarrëveshjet me ligjin. Për më tepër, për të qenë të sigurt, kontrolloni gjithmonë se cili lloj ekstrakti i kërpit është përdorur për të bërë kremin aktual, pasi aktualisht ekzistojnë tre lloje të produkteve CBD, p.sh., izolime me spektër të gjerë, me spektër të plotë dhe CBD. Izolat dhe spektri i gjerë përmbajnë zero sasi të THC, ndërsa spektri i plotë përmban një maksimum prej 0.3% THC. Shumica e prodhuesve tregojnë këto sasi në paketimin e tyre për të penguar këdo që të konsumojë atë që nuk dëshiron të marrë.

Përqendrimi/doza

Doza e duhur e CBD për të gjithë varet nga nevojat e tyre, lloji i produktit që përdorin dhe mënyra se si trupi i tyre reagon ndaj CBD. Trupi i të gjithëve reagon ndryshe. Këshillohet që të filloni me doza jashtëzakonisht të ulëta prej 5 deri në 10 mg CBD, të prisni 3 deri në 4 orë dhe gradualisht të rriteni për të marrë përfitimet e dëshiruara. Ju lutemi mbani shënim se si ndikon tek ju, sepse mund të duhen disa orë, ditë ose javë përpara se të vini re ndonjë avantazh domethënës. Individët duhet të jenë mjaft të durueshëm që të jenë në gjendje të ndiejnë efektet. Dhe nëse nuk ju pëlqen se si ndiheni pasi provoni produkte aktuale CBD, është më mirë të ndaloni përdorimin e tyre.

 përfundim

Produktet aktuale CBD janë të dobishme kur dikush dëshiron të aplikojë CBD në zona të lokalizuara ose pika të synuara në trup. Këto produkte janë veçanërisht të dobishme kur dikush dëshiron të luftojë dhimbjen, inflamacionin dhe infeksionet e lëkurës. Sidoqoftë, gjithmonë kini kujdes për përqendrimin e CBD të përdorur, burimin e kërpit të përdorur, metodat e përdorura të nxjerrjes dhe raportet laboratorike të palëve të treta për t'u siguruar që të merrni kremra me cilësi të lartë aktuale.

Referencat

Baral, P., Bagul, V., & Gajbhiye, S. (2020). VAJI I FARAVE TË KAPIT PËR KUJDESIN E LËKURËS (KANABIS SATIVA L. JO DROG): NJË RISHIKIM.

Baswan, SM, Klosner, AE, Glynn, K., Rajgopal, A., Malik, K., Yim, S., & Stern, N. (2020). Potenciali terapeutik i kanabidiolit (CBD) për shëndetin dhe çrregullimet e lëkurës. Dermatologji klinike, kozmetike dhe hetuese13, 927.

De Vita, D., Madia, VN, Tudino, V., Saccoliti, F., De Leo, A., Messore, A., … & Di Santo, R. (2020). Krahasimi i metodave të ndryshme për nxjerrjen e kanabinoideve nga kanabisi. Hulumtimi i produkteve natyrore34(20), 2952-2958.

Jastrząb, A., Jarocka-Karpowicz, I., Markowska, A., Wroński, A., Gęgotek, A., & Skrzydlewska, E. (2021). Efekti antioksidant dhe anti-inflamator i kanabidiolit kontribuon në uljen e peroksidimit të lipideve të keratinociteve të lëkurës së miut të ekspozuar ndaj rrezatimit UV. Mjekësia oksiduese dhe jetëgjatësia qelizore2021.

Moore, EM (2019). Potenciali terapeutik i kombinuar i vajrave të gjelbër të dimrit dhe botanikës me njolla në dermatologji. Universiteti Shtetëror i Karolinës së Veriut.

Nutricionist, Universiteti Cornell, MS

Unë besoj se shkenca e të ushqyerit është një ndihmës i mrekullueshëm si për përmirësimin parandalues ​​të shëndetit ashtu edhe për terapinë ndihmëse në trajtim. Qëllimi im është të ndihmoj njerëzit të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e tyre pa e torturuar veten me kufizime të panevojshme dietike. Unë jam një mbështetës i një stili jetese të shëndetshëm - luaj sport, biçikletë dhe notoj në liqen gjatë gjithë vitit. Me punën time, jam paraqitur në Vice, Country Living, Harrods, Daily Telegraph, Grazia, Women's Health dhe media të tjera.

Më të fundit nga CBD