Pidhi Riot

Pidhi Riot

“Mendova se kisha i do të gjithë fëmijët e saj, por duket se kisha i do vetëm ata që votojnë për Putinin!”

Për këdo që nuk e ka parë mbulimin e PUSSY RIOT, këtu është një përmbledhje e shkurtër:

Pussy Riot është një grup filozofesh feministe ruse/një grup punk rock. Ato dallohen për veshjen e getave shumëngjyrëshe, fustaneve dhe ballukeve me ngjyra të ndezura. Ata shfaqen si anonimë në balluket, pasi përfaqësojnë një lëvizje dhe ide, jo individë.

Në shkurt, disa anëtarë të Pussy Riot luajtën një këngë punk rock ose "lutje punk" të titulluar "Zonja jonë, Ndiq Putinin", në Katedralen e Krishtit Shpëtimtar të Moskës, për të cilën ata u arrestuan dhe u mbajtën në paraburgim. Ata janë aktualisht në gjyq, ndërsa vendimet priten të premten më 17 gusht 2012. Për shkak të qëllimit të shtetit për t'i burgosur deri në shtatë vjet, me akuzat për huliganizëm dhe nxitje të urrejtjes fetare, dhe me pretendimin e prokurorit të shtetit se gratë kanë "abuzuar Zotin", protestat kanë shpërthyer në Rusi dhe në mbarë botën.

Synimi i grave ishte të nënvizonin lidhjet midis qeverisë ruse dhe kishës ortodokse ruse, udhëheqësi i së cilës mbështeti Putinin gjatë zgjedhjeve të fundit. Regjimi i Putinit ka ecur më tej drejt totalitarizmit në vitet e fundit, një fakt i theksuar nga ndjekja drakoniane e grave, krahasuar nga disa me gjyqin e viteve 1960 të The Rolling Stones, i cili u përshkrua në mënyrë të famshme si 'thyerja e një fluture në një rrotë'.

Në traditën e gjyqeve të shfaqjes antipolitike/anti disidente sovjetike/ruse, gratë e Pussy Riot kanë shfrytëzuar mundësinë për të thënë "fjalët e tyre të fundit" të gjyqit në gjykatë, në të cilën ato injorojnë grackën pseudo-legale të lepurit. rastin dhe veçoritë e tij, dhe flasin për lirinë, artin dhe politikën – gjërat që i futën në sferën e polemikave në radhë të parë.

Shumë komentues kanë sugjeruar se protesta në dukje e vrazhdë dhe e thjeshtë e këtyre grave ka krijuar sfidën më të madhe ndaj pushtetit të Putinit deri më sot dhe mund të parashikojë një rrëshqitje të protestave dhe trazirave të mëtejshme. Ndjenja ime është se kur ne këmbëngulim të jemi vetvetja dhe të themi të vërtetën, kjo shqetëson 'patriarkatin që është' dhe muti godet tifozin. Ne nje rruge te mire.

Mbështetni këto gra! Shkoni në protesta, vishni një kapuç ose pantallona të ngushta, nënshkruani peticionet, ndiqni lajmet e tyre dhe mediat sociale, bisedoni me miqtë tuaj për to, shkruajini deputetit tuaj ose partive të tjera zyrtare për t'i bërë presion për të mbështetur gratë, bëni gjithçka që mundeni për të bërë. i sigurt që PUSSY RIOT qëndron në buzët e publikut që mendon dhe të gjithë të tjerëve. Por mbi të gjitha - frymëzohuni. Trimëria që vë në dukje të vërtetën krijon pasoja që nuk mund t'i parashikojmë kurrë - nëse kemi besimin për të vepruar pa mend.

Kristina Shafarenko është një psikologe marrëdhëniesh dhe shëndeti dhe mirëqenieje dhe një shkrimtare e pavarur me kohë të pjesshme e stilit të jetës që mbulon shëndetin dhe fitnesin, seksin, mirëqenien seksuale dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk është duke shkruar, mund ta gjeni duke planifikuar arratisjen e saj të ardhshme, duke testuar shijet e çdo kafeje në pamje dhe duke pushuar në shtëpi me macen e saj, Buddy.

Më të rejat nga Lifestyle

RREGULLIMI I POZITEVE SEKSI

Pegging është relativisht më pak e zakonshme në skenën e seksit të të rriturve, por megjithatë ka fituar tërheqje. Dhe