UB Gëzuar. Ji i lumtur, ji i gëzuar. Stërvitje me një kthesë.

UB Gëzuar. Ji i lumtur, ji i gëzuar. Stërvitje me një kthesë.

Rreth nesh

Unë bashkëthemelova UB Joyous në qershor 2020 dhe aktualisht shërbej si CEO i saj. UB Gëzuar është një praktikë e pavarur terapeutike që ofron shërbime holistike të shëndetit mendor si këshillim, terapi në grup dhe paketa stërvitore. Ne ofrojmë shërbimet tona ballë për ballë ose në internet nëpërmjet teknologjisë Telehealth. Ne i mësojmë klientët tanë të jenë të lumtur dhe të gëzuar për të bërë jetë transformuese.

Si operojmë

Ne përdorim fletëllogaritëse dhe softuer stërvitor për të gjurmuar përparimin e shëndetit mendor të klientëve tanë. Softueri na mundëson të identifikojmë modelet e tyre të sjelljes dhe të përdorim tendencat për të grafikuar dhe parashikuar përparimin ose regresin e tyre. Biznesi ynë gjithashtu zhvillon modele inovative operacionale për ofrimin e shërbimeve klinike për popullata të ndryshme; kjo na lejon të zgjerojmë klientelën tonë për njerëz nga raca dhe orientime të ndryshme gjinore. Nëpërmjet krahut bamirës të biznesit tonë, ne mbledhim fonde për të ofruar shërbime pro bono trajnimi dhe këshillimi për shëndetin mendor për popullatat e paprivilegjuara.

Motivimi kryesor 

Motivimi im kryesor për bashkëthemelimin e UB Joyous ishin vajzat e mia dhe dëshira ime për të bërë një ndryshim në lidhje me shëndetin mendor. Ëndërroj ditën kur do të shikoj mbrapa duke bërë një bilanc se si kam ndihmuar familjet vulnerabël në maksimum të mundësive të mia. 

Marrëdhënia ime me vajzat e mia kontribuoi shumë në vendosmërinë time për të ndihmuar të tjerët. Ata më mësuan të mos dorëzohem kurrë në kohë të vështira; për ta, qielli është kufiri. Vajzat e mia gjithashtu më mësuan të ëndërroja të mëdha, të kisha durim me veten time dhe të praktikoja elasticitetin në të gjitha përpjekjet e mia.

Si një emigrant pakistanez që jeton në SHBA, së bashku me statusin tim si nënë beqare, kam pasur pjesën time të duhur të vështirësive mendore. Gjithashtu kam qenë dëshmitare e betejave mendore të shumë emigrantëve dhe nënave të vetme. Ndërgjegjja ime dhe ndjeshmëria për të tjerët nuk do të më lejonin të mbyll një sy ndaj sfidave të shëndetit mendor që mundojnë miliona njerëz. Nuk jam i huaj për problemet, por ajo që më bën të dalloj nga turma është vendosmëria dhe vullneti për ta bërë lumturinë shoqëruesen time. Unë jam i pasionuar për të qenë zëri i pozitivitetit gjatë momenteve më të ulëta të një pacienti. sikal 

Origjina e ndërgjegjes sime shoqërore 

Ndërgjegjja ime shoqërore dhe ndjeshmëria për të tjerët burojnë nga vendlindja ime, nga bashkëshorti im dhe nga faktorët stresues të jetës reale që kam parë vetë.

Së pari, burri im ishte një forcë shtytëse vendimtare në shumë fronte. Ai më mësoi ndjeshmërinë sesa keqardhjen për më pak të privilegjuarit. E kuptova që të bëja një ndryshim në jetën e njerëzve; Unë isha më i dobishëm për të ndërmarrë veprime në vend që të tërhiqesha nga brenda me simpati. Njohuritë e tij më kanë ndihmuar gjithmonë të mbetem i dobishëm përballë vështirësive. Për më tepër, këndvështrimi i tij optimist më ka motivuar të ndryshoj jetën e njerëzve përreth meje përmes punës sociale dhe avokimit.

Së dyti, problemet e shumta sociale personale dhe komunale më kanë frymëzuar të ndjek diskursin e shëndetit mendor. Unë kam qenë dëshmitar i sfidave të shëndetit mendor që çojnë dhe burojnë nga varësia, katastrofat dhe sfidat financiare. Unë besoj se ne të gjithë kemi cilësi të përbashkëta përballë fatkeqësive, sado të fshehta që të jenë ato; qëndrueshmëri dhe dëshirë për të lehtësuar vuajtjet e mia dhe për të bërë një ndryshim për të tjerët. 

Fara e angazhimit tim ndaj diskursit të shëndetit mendor u mboll në Pakistan; vendi ishte i mbushur me varfëri, analfabetizëm dhe abuzim me substancat. Gjendja e popullit tim në Pakistan më ka ndihmuar të qëndroj i fortë sa herë që shoh këto probleme. Në vend që të më shkatërronin, problemet më frymëzuan të jem një udhëheqës vizionar dhe një zgjidhës i problemeve. Mes ashpërsisë së mjedisit tim, isha i vendosur të merrja edukimin dhe përvojën klinike të nevojshme për t'u bërë një katalizator për ndryshime pozitive në punën sociale dhe kujdesin për shëndetin mendor; Isha i vendosur të shfrytëzoja arsimin që mora në Perëndim për të zgjidhur problemet në vendin tim, Pakistanin, Shtetet e Bashkuara dhe pjesët e tjera të botës.

Përvoja ime akademike 

Gjatë viteve të kolegjit në Pakistan, unë internova në një spital jofitimprurës, Instituti i Pakistanit

Shkenca Mjekësore. Aty u njoha me të gjithë spektrin e sëmundjeve psikiatrike. Unë zhvillova dhe drejtova një sërë aktivitetesh kreative terapeutike dhe muzikore për pacientët në institut. Nëpërmjet atyre aktiviteteve, unë vura re se si pacientët rivendosën dhe ruajtën me sukses funksionimin optimal kur angazhoheshin në aktivitete të tilla si një shtesë për mjekimin e shëndetit mendor që merrnin nga unë dhe të tjerët. Kam punuar në klinika të ndryshme të shëndetit mendor në kapacitete të ndryshme, duke ndihmuar njerëzit të përballen me depresionin, ankthin, zemërimin, dhunën në familje, abuzimin me drogën, pikëllimin, çrregullimet e stresit post-traumatik, varësitë dhe kushte të tjera të shëndetit mendor të dëmshme për suksesin dhe mirëqenien e tyre. . Diploma ime Bachelor e Arteve në psikologji në Universitetin e Miçiganit dhe diploma ime master në punë sociale në Universitetin e Kolumbias më hapën sytë ndaj urgjencës së nevojshme për sëmundjet mendore në shoqëri. 

Të gjitha përvojat e mësipërme përbënin zanafillën e UB Joyous. Përtej shërbimeve të tij kryesore, një nga synimet e tij kryesore është të ofrojë një platformë përmes së cilës njerëzit përtej mureve të komunitetit tim dhe përtej kufijve që nuk kanë akses në shërbimet e këshillimit, mund të marrin mbështetjen dhe ndihmën që u nevojitet për të jetuar jetë kuptimplote dhe produktive. 

Sfidat me të cilat jemi përballur

Nisma jonë për të përdorur Teleshëndetin theu shumë barriera për aksesin në kujdesin cilësor të shëndetit mendor. Telehealth zgjeroi praktikën tonë globalisht për të arritur më shumë popullata në nevojë. Megjithatë, ekzistenca jonë virtuale vjen me sfida. 

Në UB Joyous, ne duhet të tregtojmë në mënyrë agresive shërbimet tona, të marrim fondet e nevojshme për të mbuluar kostot tona operacionale dhe të ofrojmë trajnime dhe këshilla pro bono për popullatat e paprivilegjuara. Për shembull, ne mbështetemi në reklamat në Facebook dhe kanalet e shitjeve për të kthyer klientët në klientë me pagesë. Për më tepër, ne duhet të shkruajmë bloge për të tërhequr klientë. Ekspertiza ime në një shumëllojshmëri të gjerë softuerësh dhe teknologjish të internetit – Microsoft Word, PowerPoint, Excel dhe Access; Adobe Photoshop, Illustrator dhe In Design; dhe mediat e ndryshme sociale dhe kanalet e financimit nga turma – na kanë ndihmuar shumë në këto fusha në marketing.

Si fillestarë në industrinë e pavarur të shërbimeve të shëndetit mendor, ka qenë sfiduese të bësh UB Joyous të dallohej mes konkurrentëve tanë të njohur. Kjo është kryesisht për shkak se është sfiduese të tërheqësh trafik në faqen tonë të internetit, duke pasur parasysh renditjen tonë më të ulët në Google Analytics sesa konkurrentët tanë. Një startup si i yni kërkon investime dhe marketing të konsiderueshëm, duke përfshirë reklamimin me pagesë dhe optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO). Sidoqoftë, ne vazhdojmë të përpunojmë strategji në këto fusha, gjë që ndihmohet shumë nga ekspertiza ime e analizës së të dhënave, me të cilën unë shqyrtoj pasqyrat financiare dhe analizoj fitimet, kostot dhe shpenzimet nga shitjet për të maksimizuar të ardhurat dhe për të minimizuar shpenzimet e përgjithshme sa më mirë që të jetë e mundur.

Mundësitë e së ardhmes

Startup i UB Joyous ka ofruar shumë mundësi për të arritur tek nevojtarët. Për shkak të mediave sociale, ne mund të përmirësojmë praninë tonë në internet dhe të arrijmë një audiencë më të madhe. Ne kemi një platformë online për të diskutuar tema përkatëse, të cilat shpresojmë se do të rrisin ndërgjegjësimin për prevalencën mbarëbotërore të sëmundjeve mendore dhe depresionit si shkaqe të abuzimit me substancat dhe krimit në nivel global. Ne gjithashtu shpresojmë se platforma jonë do të theksojë rëndësinë e trajtimit të duhur të këtyre kushteve në mënyrë që recidivizmi të reduktohet në mbarë botën dhe viktimat të mund të bëjnë jetë më të lumtur dhe më të përmbushur. 

Ekziston një mundësi për të shkallëzuar biznesin, për të marrë liri dhe pavarësi financiare dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës. Në përgjithësi, mundësitë e shërbimeve të stërvitjes dhe këshillimit në internet duken pozitive për ne. Nëpërmjet punës së palodhur dhe përkushtimit është e mundur të ndërtohet një biznes fitimprurës në këtë fushë.

Instagram: @Ub_Joyous

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të rejat nga Business News