Voyage Investing - Një kompani e ndryshme investuese

Investimi në udhëtim është një kompani investimi në pasuri të paluajtshme e vendosur në Raleigh, NC. Pronarët Amanda dhe Jonathan Cruise bashkojnë investitorët për të blerë parqe për shtëpi të lëvizshme përmes një strukture të quajtur një sindikatë e pasurive të paluajtshme. Në modelin e tyre, Amanda dhe Jonathan bëjnë punën e këmbëve për të gjetur, analizuar, inspektuar, blerë, kthyer dhe menaxhuar parqet e shtëpive të lëvizshme. Çdo ditë njerëzit investojnë para në mundësitë e tyre të sindikatës duke përdorur fondet e kursimeve ose të daljes në pension. Kjo i lejon individët të diversifikohen nga tregu i aksioneve dhe të përfitojnë të gjitha përfitimet e investimit në pasuri të paluajtshme, të tilla si fluksi i parave dhe zhvlerësimi i taksave, të gjitha pa dhimbjet e kokës që mund të vijnë nga investimi në pasuri të paluajtshme, si p.sh. rrjedhja e tualeteve ose qiramarrësit që telefonojnë me urgjencë gjatë pushimeve. . Kompania i ka rrënjët në vitin 2018. Çuditërisht, bota e parqeve të shtëpive të lëvizshme mund të jetë një slitë me rul. Amanda e dokumenton këtë në Instagram

Amanda, pronarja

Nga zbulimi i gjinisë te parqet e shtëpive celulare

Ashtu si me shumë pronarë biznesesh të vogla, Amanda ishte e lumtur duke punuar për një kompani për shumë vite derisa një ditë u ndez një llambë. Pikërisht kur po kthehej nga pushimi i lehonisë në punën e saj, ajo kishte një ndjenjë dërrmuese se mund të ndërtonte një jetë më të përmbushur me më pak orë të kaluara në një zyrë. Ajo ishte e vendosur të fillonte biznesin e saj dhe nisi një biznes që shiste produkte për zbulimin e gjinisë. Biznesi kishte filluar të ngrihej kur ajo filloi të merrte raporte se produktet ishin të pasigurta. Duke mos qenë e gatshme për të marrë rrezikun dhe tashmë duke u marrë me pasuri të paluajtshme, Amanda mori vendimin e vështirë për të mbyllur biznesin e zbulimit gjinor për t'u fokusuar vetëm në pasuri të paluajtshme. 

Ata blenë dupleksin e tyre të parë në 2018, i cili ishte një rinovim i lehtë. Pjesa më e frikshme ishte myku në të gjitha dërrasat e dyshemesë pasi u hoq dyshemeja. Për fat të mirë, për një kontraktues me përvojë kjo është e lehtë për t'u kapërcyer. Ata morën qiramarrës në të dy njësitë dupleks dhe ishin gati për investimin e tyre të radhës. Një rinovim i dytë filloi në një shtëpi të vogël në Youngsville, NC. Ishte një shtëpi simpatike me një sistem septik që së shpejti do të dështonte. Çifti mësoi shumë rreth sistemeve septike përmes dështimit të sistemit Youngsville. Ata nuk e dinin atë në atë kohë, por kjo njohuri e sistemit septik do t'u vinte vërtet në ndihmë në të ardhmen e tyre me parqet e shtëpive të lëvizshme. 

Pas rinovimit të dytë të shtëpisë, Amanda dhe Jonathan filluan të blinin dhe të kthenin shtëpi individuale të lëvizshme në verën e vitit 2019. Duke bërë këtë, ata blenë shtëpi nga njerëz që kishin nevojë urgjente për t'i shitur ato. Më pas ata gjetën familje që kërkonin të blinin një shtëpi. Amanda dhe Jonathan vendosën marrëveshje që familjet të paguajnë Amanda dhe Jonathan me kalimin e kohës, ashtu si një hipotekë bankare në një shtëpi. Dallimi kryesor është ndryshe nga hipotekat për shtëpitë e ndërtuara me shkopinj, financimi i shtëpive të lëvizshme në pronësi të mëparshme është shumë i vështirë për t'u arritur. Kjo marrëveshje ku Amanda dhe Jonathan u bënë banka ishte një fitim i madh sepse Amanda dhe Jonathan morën pagesa të mëdha interesi për kreditë për shtëpitë e lëvizshme dhe familjet ishin në gjendje të blinin shtëpinë e parë që një bankë nuk do ta kishte financuar kurrë për ta. Pas disa prej këtyre përvojave, ata ranë në dashuri me shtëpitë e lëvizshme dhe kishin gjetur vendin e tyre të pasurive të paluajtshme! 

Nga fundi i vitit 2019, ata ishin pronarë të parqeve të shtëpive të lëvizshme dhe gjetën zonjën Byrd, e cila kishte ndërtuar një park shtëpie të lëvizshme prej 50 lotësh në Karolinën e Veriut perëndimore me burrin e saj në fund të viteve 1980 dhe që e kishte menaxhuar atë që atëherë. Ajo ishte e lodhur, e ve dhe gati të dilte në pension. Amanda dhe Jonathan punuan me zonjën Byrd për muaj të tërë për të blerë parkun dhe përfunduan duke u mbyllur në fillim të prillit 2020 – pikërisht në zemër të bllokimeve ndaj Covid. Ishte një kohë absolutisht e tmerrshme për çiftin për të blerë një investim të madh në pasuri të paluajtshme. Në fund të fundit, njerëzit po pushoheshin majtas e djathtas. A do të jenë në gjendje qiramarrësit të paguajnë qiranë? Pas një analize torturuese të marrëveshjes, ata morën vendimin për të ecur përpara dhe për të blerë parkun. Ishte një nga vendimet më të mira që ata kanë marrë ndonjëherë. 

Nëpërmjet një plani biznesi të mirëmenduar dhe shumë orëve të kaluara në park gjatë një viti e gjysmë të ardhshëm, Amanda dhe Jonathan ishin në gjendje të rrisnin të ardhurat e parkut të tyre dhe të rregullonin disa çështje të infrastrukturës, si dhe të pastronin parkun. Duke vepruar kështu, parku me një çmim fillestar blerjeje prej 590 mijë dollarësh kishte vlerë mbi 1 milion dollarë. Me prova të konceptit të përfunduar, pronarët ishin në rrugën e tyre për të blerë më shumë parqe në Karolinën e Veriut me struktura të ngjashme dhe plane të ngjashme kthese. Voyage Investing kishte mbërritur. Projekti i tyre i radhës ishte një park i vogël shtëpiak i lëvizshëm në Hickory, Karolina e Veriut që kishte zona të lira. Ishte një projekt i mrekullueshëm për ta që të mësonin se si të sillnin shtëpi në parqe të lira, një aftësi kritike në parqet e shtëpive të lëvizshme që nuk është e thjeshtë për t'u nxjerrë, por që mund t'u sjellë vlera të mëdha parqeve. Ata janë aktualisht në fazat përfundimtare të kujdesit të duhur për parkun e tyre të tretë të shtëpisë së lëvizshme, i vendosur gjithashtu në Karolinën e Veriut. Parku i ri është 28 lote dhe shumë afër parkut të parë me 50 lote në pronësi. Me avantazhin e shkallës duke përdorur të njëjtin menaxher dhe instalimin e nënmatësve të ujit për të ulur kostot e ujit për parkun, si dhe pastrimin e parkut dhe rregullimin e infrastrukturës së tij, ky park do të jetë një shtesë e shkëlqyer në portofolin e tyre. Ata janë gjithmonë në kërkim të marrëveshjes së tyre të ardhshme. 

Dilema e gypit të marrëveshjes

Edhe planet më të mira të pasurive të paluajtshme nuk mund të ekzekutohen pa asete për të blerë. Aktualisht është një mjedis shumë i vështirë për të gjetur marrëveshje të pasurive të paluajtshme për disa arsye. Meqë ekonomia ka performuar mirë për një dekadë, shumë amerikanë kanë më shumë para në llogaritë e tyre të pensionit dhe llogaritë e kursimeve se kurrë më parë. Normat e interesit gjithashtu mbeten historikisht të ulëta. Kombinimi i këtyre dy faktorëve e bën tërheqës investimin në pasuri të paluajtshme dhe shumë individë po hidhen në investimin e pasurive të paluajtshme që nuk kishin pasur kurrë më parë. Kjo po rrit në mënyrë drastike konkurrencën për çdo marrëveshje dhe natyrisht, kjo mund të rrisë çmimin e shitjes për një aktiv. Për ta luftuar këtë, Jonathan dhe Amanda kanë punësuar asistentë virtualë për të zbuluar parqet për ta dhe për të bërë thirrjen e ftohtë për pronarët e parkut. Ata gjithashtu u dërgojnë me postë pronarëve të parqeve të shtëpive të lëvizshme për t'u siguruar që po marrin fjalën e parë mbi marrëveshjet përpara se çdo shitës i mundshëm të vendosë pronën e tyre në tregun e hapur. Amanda tha se “të jesh i vetmi person që di për një park që mund të shitet është një avantazh i mahnitshëm. Kjo ju lejon të negocioni një çmim të drejtë që është një fitore e favorshme për shitësin dhe blerësin. Gjithashtu ndihmon që çmimi të mos fryhet masivisht siç mund të ndodhë në tregun e hapur.”

Mundësi të mëdha rritjeje përpara

Hapësira e parkut të shtëpisë së lëvizshme ka cilësi masive tërheqëse tani. Ajo u shërben familjeve me të ardhura të ulëta, e cila është shumë e kërkuar. Kthimi i investimit me parqet e shtëpive të lëvizshme është gjithashtu përgjithësisht më i mirë se sa me kamare më të njohura të pasurive të paluajtshme, siç janë komplekset e apartamenteve. Parqet e shtëpive të lëvizshme ofrojnë gjithashtu shumë mundësi për të përmirësuar vlerën e tyre sepse shumë parqe janë ende në pronësi të familjeve që i krijuan ato dekada më parë dhe ato parqe zakonisht nuk drejtohen si biznese të vërteta për të maksimizuar vlerën e tyre. Voyage Investing po fillon të vëzhgojë parqet RV përveç parqeve të shtëpive të lëvizshme. Tregu i RV-ve është ngritur në qiell me pandeminë, si dhe me disa tendenca të tjera të favorshme, si p.sh. Millennials që janë një shtytës i madh në shitjet e RV. Parqet RV priren të kenë kthime edhe më të larta nga investimi sesa parqet e shtëpive të lëvizshme dhe shumë më pak konkurrencë. Shumë pak parqe janë në pronësi të investitorëve të mëdhenj institucionalë të pasurive të paluajtshme, që do të thotë se ka një mundësi të madhe për bizneset e vogla dhe të mesme për të blerë parqe RV me kushte të favorshme. Voyage Investing është gati për rritje të madhe si në parqet e shtëpive të lëvizshme ashtu edhe në parqet RV në 2022.

Prioriteti i kohës së të menduarit

Amandës iu kërkua këshilla e saj kryesore e biznesit, për të cilën ajo tha se ishte të ruante qartësinë mendore. Për ta arritur këtë, Amanda i jep përparësi kohës së të menduarit në heshtje. “Të shkosh në palestër ose të bësh shëtitje pa muzikë dhe thjesht duke i lejuar vetes të mendoj është mënyra më e mirë për të zgjidhur problemet dhe për të fituar besimin për ta çuar biznesin në drejtimin e duhur”. Gjëja tjetër që ajo bën është të vendosë qëllime që e frikësojnë atë. Vendosja e qëllimeve që ajo ende nuk di se si t'i arrijë i mban gjërat emocionuese për të. Për të mësuar më shumë rreth Voyage Investing dhe investimit në park në shtëpi të lëvizshme në përgjithësi, ndiqni amanda në Instragram @investingwithamanda. 

Ksenia Sobchak, BA (Hons) Komunikimi i Modës: Gazetari Mode, Central Saint Martins

Ksenia Sobchak pëlqen të shkruajë bloge në fushat e modës, stilit, stilit të jetesës, dashurisë dhe CBD. Para se të bëhej blogere, Ksenia ka punuar për një markë të njohur të modës. Ksenia është një autore kontribuese në revistat dhe bloget kryesore të modës, stilit të jetesës dhe CBD. Ju mund të përplaseni me Ksenia-n në kafenenë e saj të preferuar në South Kensington, ku ajo ka shkruar shumicën e blogeve. Ksenia është një avokate e vendosur e CBD dhe përfitimeve të saj për njerëzit. Ksenia është gjithashtu në panelin e rishikuesve të CBD në CBD Life Mag dhe Chill Hempire. Forma e saj e preferuar e CBD janë gomat CBD dhe tinkturat CBD. Ksenia është një kontribues i rregullt në revistat dhe bloget kryesore të modës, stilit të jetesës si dhe CBD.

Më të rejat nga Business News

VERIFIKOHET VIDEO PET

                    Siguroni kujdes për kafshët shtëpiake për të gjitha kafshët shtëpiake dhe fitoni para Softuer për menaxhimin e kafshëve shtëpiake për të gjitha llojet