VAJ CBD, CBD ngrënshëm, CBD TOPICAL, CILA ËSHTË MËNYRA MË MIRË PËR TË PËRDORUR CBD?

VAJ CBD, CBD ngrënshëm, CBD TOPICAL, CILA ËSHTË MËNYRA MË MIRË PËR TË PËRDORUR CBD?

Përdoruesit e rinj të kanabidiolit (CBD) po eksperimentojnë çdo ditë dhe mësojnë për përfitimet e sistemit endokannabinoid të trupit. Shumë njerëz mbeten të pasigurt për trajtimin më efikas nga përzgjedhja e madhe e produkteve CBD në treg. Teknika të ndryshme të administrimit ndryshojnë përthithjen e CBD, duke rezultuar në ndryshime në periudhat e fillimit dhe kohëzgjatjes së efekteve të saj. Përparësitë dhe disavantazhet e dozave më të përdorura të CBD - tinkturat, ëmbëlsirat dhe pikat aktuale - janë renditur këtu.

Duke marrë parasysh se sa ndryshe ndërvepron dhe ndikon çdo produkt CBD me trupin, diversiteti i plotë i këtyre produkteve mund të jetë i frikshëm, por gjithashtu mund të jetë një gjë pozitive. Përdoruesit e kanabisit mjekësor mund të përziejnë dhe përputhen me metodat e përdorimit të tyre në mënyra të krahasueshme me barnat me recetë që mund t'i përshkruajnë mjekët e tyre. Mënyra ideale e konsumimit të CBD varet kryesisht nga një person dhe rezultatet që ata shpresojnë të arrijnë. Çfarë avantazhesh shpresoni të merrni? Në krahasim me dikë që merr CBD për të përmirësuar mirëqenien e përgjithshme, ata që kërkojnë një ilaç për të trajtuar shqetësimin do të favorizonin një strategji të ndryshme shpërndarjeje. Ky blog pasqyron produktet e ndryshme CBD dhe metodat e shpërndarjes së tyre.

EDBLES CBD

Gummies, truffles, dhe madje edhe nenexhik janë disa shembuj të ushqimeve CBD që janë në dispozicion, dhe ata maskojnë aromën e "barërave të këqija". Ushqimet vijnë me disa kufizime. Kur konsumoni ushqime THC, duhet treguar kujdes. Sipas Leos-Toro (2019), ndryshe nga CBD, THC transformohet në një molekulë më të fortë kur konsumohet. Efekti më i madh negativ që mund të ndjehet nga ngrënia e ushqimeve të injektuara me CBD është lodhja. Efektet anësore janë të tolerueshme dhe nuk ka gjasa që përdoruesit të përjetojnë ndonjë efekt afër vdekjes. Sidoqoftë, CBD është e prirur ndaj një fenomeni të njohur si "efekti i kalimit të parë" kur konsumohet. Sistemi tretës dhe mëlçia shpërbëjnë pjesërisht CBD gjatë efektit të kalimit të parë. Kjo nënkupton se mund të duhen rreth dy orë që kanabidioli të fillojë të funksionojë.

PËRPARËSITË

Sipas McGregor et al. (2020), njerëzit preferojnë produkte ushqimore CBD që i përshtaten interesave të tyre sepse ka një përzgjedhje të gjerë. Artikujt ushqimorë si çokollata, karamele dhe shufra granola mund të kenë një shije të këndshme që maskon shijen e pakëndshme të CBD. Për më tepër, ushqimet e paketuara janë të lehta për t'u dozuar (megjithatë, metoda më e mirë për të verifikuar një produkt përfshin llojin dhe sasinë e kimikateve të treguara në kuti është të kontrolloni certifikatën e analizës).

METAT

Thithja mund të jetë e ngadaltë, e paparashikueshme dhe e parregullt. Një ushqim duhet së pari të tretet dhe të përpunohet nga mëlçia përpara se të hyjë në qarkullim pas konsumimit.

TEMA

Aktualitet CBD janë të destinuara për t'u përdorur në lëkurë. Njollat ​​transdermale, locionet, balsamët, kremrat dhe salcat përmbajnë CBD. Nagarkatti et al. (2009) vuri në dukje se vetitë e tyre anti-inflamatore ndikojnë në lëkurë. Lëkura ka receptorë dhe sistemi endokannabinoid besohet të jetë vendimtar për përgjigjen imunologjike të lëkurës. Topicals janë një opsion i shkëlqyeshëm për trajtimin e kujdesshëm të sëmundjeve të lëkurës si ekzema ose shqetësimet e lokalizuara.

PËRPARËSITË

Tematikat mund të jenë po aq efikase sa edhe sistemet e dhënies orale. Njollat ​​transdermale kanë një ndikim më të gjerë se kremrat, duke i bërë ato zgjedhjen ideale për kushte si dhimbjet menstruale dhe artriti.

METAT

Që toka të jenë efektive, komponimet aktive si CBD zakonisht duhet të jenë të pranishme në përqendrime më të larta, gjë që mund të rrisë koston. Potenciali për acarim të lëkurës është gjithashtu i pranishëm. Kohëzgjatja e nevojshme për të hyrë në fuqi mund të ndryshojë.

VAJ CBD

Në mënyrë tipike, kërpi nxjerr CBD, i cili përzihet me vajra karriere. Tinktura ose vaji që rezulton aplikohet më pas në brendësi të faqes me një shishe sprej ose futet nën gjuhë me një pikatore për t'u përthithur në qarkullimin e gjakut. Megjithëse "tinktura" shpesh i referohet një procesi të nxjerrjes me bazë alkooli, disa tinktura CBD përdorin teknikën e nxjerrjes së CO2. Sipas Gupta etj. (2012), është forma më e pastër dhe më efektive e nxjerrjes; është më i miri. Disa nënprodukte të dëmshme mund të lihen pas në procesin e nxjerrjes së alkoolit.

PËRPARËSITË

Është metoda e dytë më e preferuar. Në përgjithësi mund të ndjehen përfitimet e CBD brenda 30 minutave pas përdorimit të vajrave ose tinkturave. Tretet nga mëlçia nëse nuk konsumohet drejtpërdrejt ose përzihet me ushqimin.

METAT

Dozimi mund të jetë sfidues në varësi të produktit. Pikat e etiketuara dhe tundja e plotë e shishes para përdorimit janë të dobishme sepse vaj CBD është i trashë dhe mund të ngjitet në anën e enës.

AJLIMI

Avulluesit ngrohin lulet e thara të kanabisit ose vajrat CBD për të prodhuar një avull të thithshëm, të ngjashëm me mënyrën se si funksionojnë cigaret elektronike. Megjithatë, kjo qasje kufizohet nga rregulloret lokale të vendit ku banoni. Procesi është i njëjtë për THC-në, por kjo varet nga kornizat ligjore të vendeve të ndryshme.

PËRPARËSITË

Vaping është qasja më e shpejtë për të përjetuar rezultatet e mundshme. Nivelet maksimale të qarkullimit të gjakut arrihen në rreth 10 minuta, megjithëse shumica e individëve mund t'i ndiejnë efektet vetëm disa minuta pas thithjes së tyre fillestare dhe ato mund të zgjasin për rreth pesë orë. Pirja e duhanit ose avullimi hyn shpejt në sistem, duke shkaktuar një ndikim të menjëhershëm që zhduket më shpejt sesa me ushqimet.

METAT

Ngjashëm me ushqimet, disa variabla, duke përfshirë sa thellë një person thith, sa nxehtë funksionon një avullues dhe sa kohë ata e mbajnë frymën, mund të ndikojnë në përthithjen e CBD, duke filluar nga 10% në 60%. Megjithëse stilolapsat e rimbushshëm që matin dozat e bëjnë më të lehtë përcaktimin e besueshëm të sasisë së duhur, dozimi mund të jetë ende sfidues. Së fundi, fishekët e avullit mund të përfshijnë propilen glikol, i cili, në disa kushte, mund të prodhojë formaldehid, një kimikat që mund të jetë kancerogjen. Vajrat "pa tretës" pa propylene glikol me një COA që liston përbërjet që ato përmbajnë janë të disponueshëm në treg.

PËRFUNDIM

Nuk ka vetëm një metodë të përsosur ose optimale për të konsumuar CBD; ka shumë mënyra të ndryshme. Është thelbësore të testoni disa teknika dhe të gjeni se cilat prej tyre funksionojnë më mirë për ju. Duhet të konsultoheni me mjekun e tij përpara se të përdorni CBD, veçanërisht nëse jeni duke marrë ndonjë medikament në atë kohë. Barnat me recetë, duke përfshirë ilaqet kundër depresionit, holluesit e gjakut, antibiotikët dhe më shumë, mund të ndërveprojnë me CBD.

REFERENCAT

Gupta, A., Naraniwal, M., & Kothari, V. (2012). Metodat moderne të ekstraktimit për përgatitjen e ekstrakteve bimore bioaktive. Revista ndërkombëtare e shkencave të aplikuara dhe natyrore, 1 (1), 8-26.

Leos-Toro, C. (2019). Paralajmërimet shëndetësore, marketingu i kanabisit dhe perceptimet midis të rinjve dhe të rinjve në Kanada.

McGregor, IS, Cairns, EA, Abelev, S., Cohen, R., Henderson, M., Couch, D., … & Gauld, N. (2020). Qasja në kanabidiol pa recetë: Një krahasim dhe analizë ndër-vendore. International Journal of Drug Policy, 85, 102935.

Nagarkatti, P., Pandey, R., Rieder, SA, Hegde, VL, & Nagarkatti, M. (2009). Kanabinoidet si ilaçe të reja anti-inflamatore. Kimia mjekësore e ardhshme, 1 (7), 1333-1349.

MS, Universiteti Durham
GP

Puna e mjekut të familjes përfshin një gamë të gjerë diversiteti klinik, i cili kërkon njohuri dhe erudicion të gjerë nga një specialist. Megjithatë, besoj se gjëja më e rëndësishme për një mjek familjar është të jetë njerëzor, sepse bashkëpunimi dhe mirëkuptimi mes mjekut dhe pacientit janë vendimtare për të siguruar kujdes të suksesshëm shëndetësor. Në ditët e mia të pushimit, më pëlqen të jem në natyrë. Që në fëmijëri kam qenë e pasionuar pas shahut dhe tenisit. Sa herë që kam pushim, më pëlqen të udhëtoj nëpër botë.

Më të fundit nga CBD