Vampiri si një simbol seksi (dhe pse na pëlqen muzgu)

Vampiri si një simbol seksi (dhe pse na pëlqen muzgu)

Me rritjen e fundit të interesit për romanet dhe filmat me temë vampirësh, të frymëzuar kryesisht nga seria Twilight, ndoshta do të ishte interesante të hidhej një vështrim se përse të vdekurit kanë një magjepsje kaq të madhe për shoqërinë e sotme dhe pse tërheqja e tyre ka qenë kaq e madhe. e qëndrueshme – veçanërisht kur bëhet fjalë për vampirët seksi.

E shihni, arsyeja që vajzat adoleshente të hidhërohen mbi Edward Cullen nuk është sepse ai është, në thelb, një përbindësh i mbinatyrshëm (dhe kjo sigurisht nuk është falë aftësive të shkrimit të Stephenie Meyer), por se, për gratë e sotme, ai përfaqëson një seks ikonik. simbol. Kjo nuk është një gjë e re. Edhe pse vampirët i kanë rrënjët në mitologji (nosferatu e Greqisë së lashtë dhe grykat që ndryshojnë formën e mitit lindor) që nga momenti kur u popullarizuan në formën e Drakulës ikonë të Bram Stoker, ata u lidhën me temën e seksit.

Mendoni për një moment. Vampirët karakterizohen nga epshi i tyre i rrëmbyeshëm, duke joshur viktimat e tyre ose duke i vizituar në shtretërit e tyre gjatë natës, duke i përqafuar nga afër dhe me gjithë entuziazmin e një dashnori pasionant, duke i kafshuar në qafë. Ndoshta pak e vështirë, por depërtimi simbolik (për të mos përmendur kullimin e lëngjeve trupore) është padyshim seksual. Për më tepër, në të njëjtën mënyrë si personazhet në romanet e vampirëve ndihen të tërhequr në mënyrë të pashpjegueshme nga grabitqari i fanguar, lexuesi zakonisht dëshiron të marrë pjesë në fatin e tyre. Ata duan të vampirizohen. Fakti që objekti i dëshirës sonë është një tmerr i shkaktuar nga varri, i cili mund dhe ndoshta dëshiron të na vrasë në një mënyrë të keqe, nuk duket se na shqetëson. Ne ende i duam ata.

Ata që studiojnë zhvillimin e vampirëve si një ikonë kulturore kanë zbuluar se ai gjithmonë ka shërbyer si mjet për të shprehur fantazitë e ndaluara. Është një rrugëdalje për dëshirat tona më të ashpra dhe tolerante. Në periudhën ultra-konservatore në të cilën u prodhua Drakula, ai portretizoi epshin shtazorë në një nivel që shoqëria e sjellshme do ta kishte kundërshtuar. Burri ikonik, misterioz i dëshirueshëm gjeti një mishërim të ri në veprat e Anne Rice, ndërsa një epsh mashkullor për një femër dominuese dhe të çuditshme do të gjendej në filma të tillë si Queen of the Damned. Për sa i përket Twilight, është sugjeruar se obsesioni i Eduardit, pavarësisht epërsisë së tij dërrmuese, hyjnore mbi objektin e dëshirës së tij, pasqyron adhurimin e të famshëmve të kësaj dite dhe epoke. Dëshira për t'u dashuruar nga të famshmit e përsosur, të shkëlqyeshëm, aq sa i adhuroni ata, gjen një dalje në Twilight. Sigurisht që edhe ti dëshiron t'i shtrosh dhe vampiri jo vetëm që të detyron, por nuk të jep mundësi zgjedhjeje.

Për sa kohë që njerëzit vazhdojnë të kenë epsh, hiperseksualiteti i vampirit do të shërbejë gjithmonë si një mishërim i përshtatshëm për fantazitë tona devijuese. Dhe, për sa kohë që ata vazhdojnë të duken si Robert Pattinson, kush jemi ne që të ankohemi?

MS, Universiteti i Tartu
Specialisti i gjumit

Duke shfrytëzuar përvojën e fituar akademike dhe profesionale, këshilloj pacientët me ankesa të ndryshme për shëndetin mendor - humor depresiv, nervozizëm, mungesë energjie dhe interesi, çrregullime të gjumit, sulme paniku, mendime dhe ankthe obsesive, vështirësi në përqendrim dhe stres. Në kohën time të lirë, më pëlqen të pikturoj dhe të bëj shëtitje të gjata në plazh. Një nga obsesionet e mia të fundit është sudoku - një aktivitet i mrekullueshëm për të qetësuar një mendje të shqetësuar.

Më të rejat nga Lifestyle

RREGULLIMI I POZITEVE SEKSI

Pegging është relativisht më pak e zakonshme në skenën e seksit të të rriturve, por megjithatë ka fituar tërheqje. Dhe