Wake to Wake Watersports - kompani private e motorizuar e sporteve ujore çarter e vendosur në Turks & Caicos

Wake to Wake Watersports – kompani private e motorizuar e sporteve ujore çarter e vendosur në Turks & Caicos

Wake to Wake Watersports – Ne jemi një kompani private e motorizuar e sporteve ujore me charter e vendosur në Turks & Caicos. Ne drejtojmë vakeboat që janë krijuar posaçërisht për sportet ujore. Sportet tona kryesore janë wakesurfing dhe wakeboarding, por ne ofrojmë gjithashtu skijim në ujë, rrëshqitje në ujë, tuba, snorkeling dhe eksplorim - në thelb çdo gjë argëtuese në ujërat e bukura Turks & Caicos, ne e bëjmë atë! Ne kemi gjithashtu një delfin vendas Jojo (@jojothedolphin) i cili ka një pëlqim të veçantë për varkat tona dhe shpesh bën sërf, not ose thjesht shoqërohet me mysafirët tanë.  

Buka dhe gjalpi ynë është biznesi i sporteve ujore, ku ne kemi një ekip prej 12 personash për të operuar karta private të sporteve ujore për turistët e Turks & Caicos. Ne kemi gjetur sukses të madh me këtë dhe kemi rritur një bazë të madhe klientësh besnikë, prani të fortë në mediat sociale dhe markë të mirënjohur brenda industrisë sonë. Shpresat e mia për Wake to Wake në të ardhmen e afërt janë të zgjerohen më tej nga vetëm sportet ujore dhe të rrisim markën me një seri VLOG që do të lançojmë në Youtube dhe një linjë mallrash që shpresojmë ta promovojmë/shitim përmes kanaleve tona sociale dhe ta shesim për mysafirët tanë.  

Historia e themeluesit/pronarit dhe çfarë i motivoi ata për të filluar biznesin  

Mark de Fraine krijoi Wake to Wake në vitin 2017 me ëndrrën për të ofruar përvojën më të mirë të sporteve ujore në botë. Turks & Caicos përshëndetet nga kompanitë e udhëtimit, të famshëm dhe çdo udhëtar me përvojë si një ishull i Karaibeve me ujërat më të pastër dhe plazhet më të mira në botë. Kombinimi i kësaj me një delfin surfing dhe varkat e dedikuara për sportet ujore i lejon Wake to Wake të përmbushë këtë ëndërr.  

Mark fillimisht filloi të vizitonte Turks & Caicos me familjen e tij në vitin 2006 dhe menjëherë ra në dashuri me vendin. Familja e tij i vizitonte shpesh ishujt pas kësaj dhe ende nuk kishte gjetur ndonjë vend tjetër që mund të mposhtte mjedisin parajsor të Turks & Caicos. Pas shumë vitesh duke vizituar ishujt, Mark vendosi të shpërndante një rezyme për një pushim dhe arriti të gjente një punë duke punuar në një palestër lokale me ëndrrën për të jetuar një jetë ishullore. Ai e donte punën, por pa se pasioni i tij ishte te uji dhe gjithmonë e kalonte kohën e tij të lirë duke bërë një lloj sporti ujor; wakeboarding, paddle boarding, kiteboarding etj. Mark ndoqi pasionin e tij dhe në 2017 ngriti Wake to Wake Watersports. 

Sfidat me të cilat përballet biznesi/tregu  

Wake to Wake luftoi (si çdo biznes i lidhur me turizmin në Turks & Caicos) përmes COVID pasi i gjithë vendi mbylli kufijtë e tij për rreth 4 muaj. Turizmi është mbi 90% e industrisë së punësimit këtu në turq, kështu që i gjithë ishulli u përball me të vërtetë kur ne ndaluam të linim turistët.  

Mjerisht, me paqëndrueshmërinë në të gjithë botën me pandemi, recesione të mundshme, luftëra etj, ka gjithmonë pasiguri për ne për faktin se turizmi është një nga industritë e para të goditura në këto kohë. Kjo është diçka që duhet ta mbaj gjithmonë parasysh dhe të përgatitem për të planifikuar për të ardhmen dhe për t'u siguruar që ekipi ynë të vazhdojë të paguhet dhe të jetë në gjendje të kalojë nëpër çdo rënie që mund të ketë tregu.  

Një shqetësim tjetër i imi është rreziku i uraganeve gjatë sezonit tonë të uraganeve (sezoni i pikut është shtator/tetor). Ne kemi qenë me fat që nuk kemi pasur një uragan serioz që nga viti 2017 (Uragani Irma), por nëse do të vinte një, ai mund të dëmtojë rëndë biznesin tonë dhe ishullin dhe të ketë një ndikim negativ të qëndrueshëm në turizmin në Turks & Caicos. 

Mundësitë me të cilat përballet biznesi/tregu  

Ne kemi parë shumë sukses të marketingut të vetes në botë përmes mediave sociale (veçanërisht Instagram dhe TikTok @waketowaketc). Kjo na ka hapur shumë dyer për të punuar me disa nga atletët më të mirë në industrinë tonë, modele/videografë të njohur dhe marka të nivelit të lartë. Këto mundësi na kanë lejuar të rritemi me shpejtësi siç kemi bërë gjatë 4/5 viteve të fundit dhe vazhdimisht na ofron më shumë mundësi për të vazhduar rritjen e markës sonë dhe për t'u zgjeruar në fusha të tjera të biznesit; mallra, media, zgjerimi i sporteve ujore që ofrojmë etj.  

Këshilla për të tjerët për biznesin  

Këshilla ime më e madhe për këdo që dëshiron të drejtojë biznesin e vet do të ishte të gjejë diçka që e duan dhe e kanë pasion dhe nuk do të duket kurrë si punë. Nëse ju pëlqen puna juaj dhe jeni të apasionuar pas saj, ato ditë të gjata nuk do t'ju ndihen aq të lodhshme dhe do të keni gjithmonë një përpjekje të fortë për të vazhduar rritjen e biznesit tuaj. Ka shumë pro dhe shumë të këqija për të drejtuar biznesin tuaj, por në fund të fundit vendimet dhe drejtimi i biznesit tuaj janë mbi supet tuaja dhe ju duhet të jeni në gjendje ta drejtoni biznesin tuaj me besim në drejtimin që dëshironi. duhet të shkoni dhe t'i mbështesni vendimet tuaja, edhe nëse në atë kohë ato nuk duken si vendimi i duhur, me përpjekje dhe vendosmëri të mjaftueshme (që vjen nga bërja e diçkaje që ju pëlqen dhe e keni pasion) do t'i merrni ato vendime të drejta.  

Drejtimi i biznesit tuaj ndonjëherë mund të jetë shumë i mundimshëm dhe i lodhshëm, me ditë të gjata dhe shpesh me ndjenjën se nuk po arrini askund, pavarësisht se sa fort po përpiqeni të ecni përpara. Ajo që më ka gjetur vërtet se më ka ndihmuar është të përpiqem të organizoj kohën tuaj sa më shumë që të jetë e mundur, duke dedikuar kohë në ditë për detyra/takime specifike, duke shkruar listat e detyrave për t'u siguruar që po qëndroni në rrugën e duhur. Në këtë mënyrë, edhe nëse ndiheni sikur asgjë nuk është arritur, mund të shikoni prapa në listat tuaja të detyrave ose të shikoni mbrapa në ditën që keni planifikuar dhe të shihni se çfarë është arritur. Më duket veçanërisht në lidhje me biznesin tim, sepse ka shumë aspekte të ndryshme për ta drejtuar atë, listat e detyrave janë të shkëlqyera për të më mbajtur në rrugën e duhur dhe për të më penguar që të shpërqendrohem nga një detyrë tjetër.  

themelues

ekip 

Zyzz (@zyzzraham) Qeni ynë i famshëm me varkë, i cili është i njohur për surfimin me ne, varjen me mysafirët tanë dhe notin me Jojo the Dolphin (@jojothedolphin)

Jojo Delfini (@jojothedolphin) Delfini i famshëm vendas i njohur për surfing me ne, not me ne, varur me qenin tim Zyzz 

WEBSITE  

– www.waketowake.tc 

KANALET SOCIALE  

– www.instagram.com/waketowaketc 

– https://www.tiktok.com/@waketowaketc 

LOGO/FJALOR 

Anastasia Filipenko është psikologe e shëndetit dhe mirëqenies, dermatologe dhe shkrimtare e pavarur. Ajo mbulon shpesh bukurinë dhe kujdesin e lëkurës, tendencat e ushqimit dhe të ushqyerit, shëndetin dhe fitnesin dhe marrëdhëniet. Kur ajo nuk po provon produkte të reja për kujdesin e lëkurës, do ta gjeni duke marrë një klasë çiklizmi, duke bërë joga, duke lexuar në park ose duke provuar një recetë të re.

Më të rejat nga Business News