YouScience bashkon vetë-zbulimin me një pasion për fuqizimin e suksesit

YouScience: Bashkimi i Vetë-Zbulimit me një pasion për Fuqizimin e Suksesit

Historia e Edson Barton, CEO i YouScience 

YouScience është në EdTech ose hapësirën e teknologjisë arsimore. Është e lehtë ta quash Platformën YouScience një mjet udhëzues për karrierën, por me të vërtetë e kundërshton atë kategori. Është me të vërtetë një platformë ku individët, edukatorët dhe punëdhënësit lidhen për të fuqizuar suksesin e qëllimshëm. Këtë e bën duke përdorur ushtrime të vlefshme psikometrike për të zbuluar prirjet e një individi të bazuar në performancë. Aftësitë janë talente ose aftësi natyrore në të cilat dikush është në thelb i mirë, si matematika ose vizualizimi. Në Platformë, individët mund të lidhin aftësitë dhe interesat e tyre me karrierat reale të kërkuara, ku ata natyrisht do të performojnë mirë dhe me rrugët arsimore për të arritur ato karriera. Ata madje mund të gjejnë punëdhënës që ofrojnë ato karriera. Më pyesin shpesh se si u krijua YouScience. Këtu është përgjigja. 

hapësirë ​​teknologjike arsimore

Fillimet 

YouScience, dhe e gjithë rruga ime e karrierës është përqendruar në ndihmën e individëve duke ndihmuar në zgjidhjen e sfidave arsimore. Fara e pasionit tim për të përmirësuar arsimin dhe jetën e individëve filloi në klasën e dytë kur motra ime vdiq nga leucemia. Familja ime, natyrisht, ishte e shkatërruar.  

Me pikëllimin dhe gjithçka që ndodhte në shtëpi, ngela prapa në shkollë. Një shok klase, i cili me sa duket ishte ekspert, më tha se isha keq në matematikë. Ai gjykim për çfarëdo arsye më ka mbetur me vite. E vërteta është, unë ishte me vështirësi dhe me sistemin tonë tradicional të arsimit, pasi të keni mbetur prapa, është e vështirë të arrini. E lashë që lufta për të arritur pas vdekjes së motrës sime të më bindë se nuk isha mjaftueshëm e mirë për vite me radhë. 

Por në shkollën e mesme dhe të mesme, kuptova se më pëlqente shumë të mësoja, thjesht nuk e doja shkollën. Kuptova se kisha gjëra për të ofruar dhe po arrija shumë gjëra që moshatarët e mi nuk ishin. Kuptova gjithashtu se nuk isha i vetmi që po luftoja. Shumë nga bashkëmoshatarët e mi ishin gjithashtu në vështirësi.  

Ishte sistemi që po na dështonte. Ai u fokusua në një mënyrë tradicionale të të bërit të gjërave, thjesht në arritjen e studentëve deri në fund, në vend që të fokusohej në mënyrën se si t'i ndihmonte studentët të gjejnë dhe të realizojnë rezultatet e tyre më të mira. Vendosa të ndihmoj për ta ndryshuar atë. Vendosa të përkushtohem për të ndihmuar në zhvendosjen e disa prej problemeve bazë arsimore nga thjesht diplomimi i studentëve në ndihmën e çdo studenti që të kuptojë se edhe nëse nuk e duan shkollën, mund të duan të mësojnë diçka. Dhe edhe nëse nuk ishin të mirë në shkollë, ata ishin të mirë në diçka. Qëllimi im u bë të ndihmoja çdo individ të kuptojë pse po mëson atë që po mëson, dhe të lidh atë që po mësojnë me një të ardhme të qëllimshme, dhe, nëse është e mundur, ta bëj këtë që në moshë të hershme, jo një herë në fillim. kolegj apo edhe më vonë në jetë.  

Gjithmonë një sipërmarrës, jo gjithmonë një pronar biznesi 

Rrugëtimi im drejt zotërimit të një kompanie që ndihmon në zgjidhjen e sfidave themelore me të cilat përballen individët në përafrimin e talenteve, arsimit dhe karrierës nuk ka qenë linear. Si shumë njerëz, unë fillimisht punova në fusha të tjera. Në të vërtetë, kur fillova të punoja në fushën e certifikimeve EdTech, pashë se si certifikatat mund të zgjidhnin disa nga sfidat që kisha hasur si student. Përpjekja ime e parë në çertifikime ishte me ProCert Labs. Ata vendosin standardet me të cilat gjykohen certifikatat për trajnimet e kompanive. Atëherë kuptova që studentët mbetën jashtë ekuacioneve. Kështu, unë themelova Provimet Precision për të ofruar çertifikata për studentët në shkollën e mesme.  

Ishte shumë i suksesshëm - dhe ende është. Ne kemi zhvilluar më shumë se 200 certifikata karriere të njohura nga industria, të cilat ende përdoren dhe rafinohen nga ekspertët e industrisë sot. Këto janë certifikatat që studentët fitojnë në programet e Arsimit Teknik dhe Karrierës (CTE) në shkollat ​​e mesme dhe kolegjet teknike në mbarë vendin sot.  

Fillimi i zgjidhjes së enigmës 

Ne shohim që normat e diplomimit përmirësohen kur shkollat ​​ofrojnë CTE dhe certifikatat shoqëruese. Ata shkojnë deri për të gjitha komunitetet dhe etnitë nga 13% deri në 25%. Ata e bëjnë këtë sepse studentët e lidhin atë që po mësojnë me mundësitë e botës reale në fuqinë punëtore ose duke aplikuar certifikatat e tyre për kreditimin e kolegjit. 

Ende provimet CTE zgjidhin vetëm një pjesë të enigmës. Certifikatat janë ato që ne e quajmë post-indikator. Një student merr një klasë për të fituar një certifikatë. Pjesa që mungon është pse nxënësi duhet ta marrë klasën në fillim? Klasa mund të duket interesante, por si e di studenti nëse do të klikojë vërtet me temën. Doja një mënyrë më të mirë, më shkencore për t'i udhëhequr studentët drejt lëndëve të duhura dhe karrierës së duhur. Jo karriera që ata shohin në TV, por karriera të kërkuara në botën reale.  

Duke iu rikthyer shembullit tim të matematikës, doja një mënyrë për t'u siguruar që një opinion subjektiv nuk do të përcaktonte aftësinë time për matematikën, qoftë i imi apo i një personi tjetër. Doja një mënyrë për të lidhur pikat nga cila klasë të merrja dhe pse, aftësitë e fituara ose njohuritë e mësuara në klasë, me atë se cilat karriera dhe rrugë reale përputhen me të dyja me arsyet.  

Plotësimi i enigmës  

YouScience u themelua në vitin 2011 nga Philip Hardin, CFO-ja jonë aktuale. Ne u bashkuam Provimet e saktësisë dhe YouScience në 2020. YouScience ishte pjesa që mungonte e enigmës për mua. Dhe për shkak se i shton disa pjesë kritike pjesës së certifikimit, ne zgjodhëm emrin e saj për kompaninë që ecën përpara. Me të gjitha pjesët e enigmës në vend, edukatorët dhe individët kudo në SHBA mund të marrin Vlerësimi i aftësisë së YouScience Discovery dhe të mësojnë se cilat janë talentet e tyre natyrore. Discovery gjithashtu ka një inventar interesi dhe komponent të personalitetit. 

Ajo që me të vërtetë e veçon Platformën YouScience është se shumica e mjeteve të orientimit të karrierës mbështeten vetëm në inventarët e interesit ose në anketat e personalitetit. Kjo është e mrekullueshme, por sa prej nesh kishin dëgjuar për kompaninë për të cilën po punojmë sot kur ishim të rinj? Apo edhe puna që po bëjmë sot?  

Kushdo që merr Discovery zbulon aftësitë e tij. Megjithatë, jo vetëm çdo aftësi, aftësi të bazuara në performancë. Këto janë aftësitë që lidhen me kryerjen e detyrave të nevojshme në punë. Pjesa unike është se sapo studenti ose individi të ketë aftësitë e tij në dorë, ata shohin karriera ku aftësitë e tyre do t'i lejojnë ata natyrshëm të bëjnë mirë, që do të thotë se ata do të jenë të kënaqur duke bërë punën. Ata mund të jenë përgjithmonë në "zonë".  

Dhe ne nuk tregojmë vetëm disa karriera, ne tregojmë më shumë se 500 karriera nga O*NET Online bazën e të dhënave, e cila është standardi kombëtar i SHBA për informacionin e punës. Individët mund t'i filtrojnë ato karriera për të parë se cilat përputhen vetëm me aftësitë e tyre dhe pse, të cilat përputhen vetëm me interesat e tyre dhe pse, dhe, nëse kanë marrë provimet Precision nga YouScience, cilat çertifikata përputhen. 

Ne tregojmë aftësitë e përgjithshme që janë më të mirat për secilën punë dhe ku përshtaten aftësitë e tyre. Ata shohin arsimin e nevojshëm për të marrë vendin e punës, i cili mund të jetë çertifikata, licenca ose kolegj. Përdoruesit mund të kërkojnë edhe kolegje.  

Vetëm këtë vit, ne kemi shtuar punëdhënës të vërtetë në Platformë. Pra, një përdorues mund të shohë punëdhënës të vërtetë që kërkojnë dikë me aftësitë, interesat ose të dyja dhe/ose certifikatat që kanë fituar. Është një mënyrë fantastike për dikë që të shohë punëdhënësit e vërtetë pikërisht në qytetin ose shtetin e tyre duke kërkuar për aftësitë e tyre.  

Është gjithashtu një mënyrë e lehtë që punëdhënësit të fillojnë të krijojnë mendime me punonjësit e ardhshëm. Unë mendoj se ajo që kemi bërë me Platformën aktuale kapet me të vërtetë nga ajo që ne përdorim si deklaratën tonë të misionit, e cila është "Fuqizimi i Suksesit të Qëllimshëm Individual". 

Pse ka rëndësi suksesi i qëllimshëm individual 

Për mua, një ngjarje aktuale drejton vërtet nevojën për sukses të qëllimshëm, individual dhe kjo është Dorëheqje e madhe. Analizat po tregojnë se shumica e njerëzve po e lënë duhanin sepse nuk po gjenin lumturi apo përmbushje në punën e tyre. Ata kishin punë për hir të një pune. Ndonjëherë kjo është e nevojshme. Por sot, ju mund të gjeni punë kuptimplote dhe të kënaqshme duke bërë gjithçka. 

Kjo është ajo që është mbi të gjitha Platforma YouScience. Bëhet fjalë për të ndihmuar çdo person të dijë se ka vlera dhe talente të qenësishme që i bëjnë ata të mirë në diçka, shumë gjëra, dhe se ka punë të kërkuara në botën reale që kanë nevojë për aftësitë e tyre. Punë ku mund të gjejnë kuptim dhe kënaqësi.  

Është jashtëzakonisht e kënaqshme për mua të dëgjoj kaq shumë punonjës dhe klientë dhe të tjerë që ndajnë historitë e tyre ose për të folur me një mik apo fqinj. Ata tregojnë se si ose ishin të befasuar kur gjetën një karrierë që nuk e kishin menduar kurrë. Të tjerë ndajnë se Platforma vërtetoi se ku ndodheshin ose zbuloi se i përshtatet diçkaje që gjithmonë kishin menduar të ndiqnin, por ende nuk e kanë bërë.  

Është vërtetues dhe ndërton besim. Njerëzit kanë një faqe para tyre që u thotë atyre, ju jeni të mirë në këtë dhe ju mund të aplikoni atë që ju jeni të mirë në këtë punë. Është shumë më e vlefshme sesa të lexosh një përshkrim pune dhe të mendosh se tingëllon interesante. Është provë shkencore.  

Të gjithë mund të zbulojnë talentet e tyre 

Ndërsa ne synojmë kryesisht K-12 dhe kolegjin e hershëm me Platformën, ajo është e disponueshme për këdo. Ne duam që studentët ta marrin atë në fillim të shkollës së mesme, sepse aftësitë ngurtësohen dhe pushojnë së ndryshuari midis moshës 14 dhe 15 vjeç, por njohuria se cilat aftësi dhe karriera përputhen janë të dobishme për këdo pas moshës 15 vjeç.  

Nëse i njihni aftësitë tuaja në moshë të re, mund ta synoni shkollën tuaj të mesme dhe arsimin pas mesëm drejt një karriere që keni identifikuar gjithashtu në moshë të re. Ju mund të shmangni braktisjen e shkollës së mesme, shmangni braktisjen e kolegjit ose ndryshimi kryesor deri në gjashtë herë, e cila është e zakonshme. Ju shmangni shpenzimin e shumë parave për vitet e arsimit të papërdorura.  

Edhe për të rriturit, megjithatë, është e vlefshme. Secili nga punonjësit tanë e merr atë. Është vetë-zbulim dhe vërtetim i asaj nga e cila jeni krijuar. Është një grup i quajtur Upstate Warrior Solutions duke përdorur Discovery për të ndihmuar veteranët të kthehen në fuqinë punëtore civile. Prindërit, fëmijët e të cilëve e kanë marrë në shkollë, e kanë marrë vetë. Dhe Kolegji Teknik i Danimarkës në Karolinën e Jugut e përdor atë për të gjithë studentët që vijnë në vitin e parë.  

Unë u them njerëzve, merrni atë. Nëse adoleshenti juaj nuk ka akses në të në shkollën tuaj lokale, lërini ta marrin atë. Çdokush mund të krijojë një llogari dhe të marrë Discovery. Dhe të gjithë duhet, sepse ju hap sytë, ju jep besim në talentet tuaja dhe ju tregon se si ato përputhen me botën e punës. Dhe nëse adoleshenti juaj e ka marrë atë, bisedoni me ta për rezultatet e tyre. Njihuni me ta në atë nivel. Përdorni rezultatet e tyre për të niveluar të menduarit tuaj se çfarë karriere duhet të ndjekë fëmija juaj.  

Më të rejat nga Business News